Spread the love

Fit Green Hero van Orangefit
Waar we tijdens ons vorige hardloopschema vaak tegen aanlopen/aanliepen is het extra vroeg opstaan voor een lange duurloop. Ik (Dagmar) kan, heel goed een kwartier voordat ik ga hardlopen, opstaan, mezelf gereed maken en ‘hup’ sporten. Met gereed maken bedoel ik, wassen, aankleden, haar in een staart, drinken, hardloopschoenen aan – KLAAR -.
Voor mij werkt dit prima, voor loopjes onder de 10 km. Als er een lange loop op de planning staat, moet ik wel ontbijten, de honger slaat anders gauw toe onderweg. Logisch ook, want je lichaam heeft brandstof nodig! Bij mij kost dit tijd, ik heb namelijk nog geen ‘trek’ of hoe je dat mag noemen ‘s morgens, ik kauw dan met zogenaamde  ‘lange tanden” mijn eten weg en eet ECHT enorm langzaam! Ik hoor je al zeggen, waarom zo belachelijk vroeg opstaan om hard te lopen?
Het wordt hier al vroeg in de ochtend warm, dus hoe langer de loop is hoe vroeger we starten met onze trainingen, de temperaturen gaan vrij snel de hoogte in, om een temperatuur tijdens onze training te behouden, waarop we nog ‘lekker’ kunnen rennen starten we vroeg.
Daphne kan ‘s morgens wel ‘normaal’ eten verdragen en binnenkrijgen, de witte bolletjes (ja wit, geen vezels, waardoor je geen last van je buik hebt onderweg) met pindakaas zijn in een hap en een slik ‘s morgens vroeg op! Met enige regelmaat hadden we het hier over met lopen. Conclusie; ik ben een lastige ontbijter!
Daphne is een echte speurder op internet en leest wat af! Zo googelde ze op goede sportvoeding voor het lopen. We weten het allemaal, niet te veel vezels, wel koolhydraten, goede hoeveelheid eiwitten en minimale vetten. Oke, dan wordt het lastig voor mij om een ontbijtje te creëren, wat lekker is en snel weg te krijgen. De eis dat het ook niet te lang duurt om het klaar te maken is er ook, want het blijft vroeg in de ochtend. Zo kwam Daphne bij Orangefit uit. Na het lezen van reviews over het product, waar het voor staat en wat het voor je lichaam kan betekenen,  werd ze al aardig enthousiast en appte  ze mij, dat ze iets had gevonden, voor het zogenaamde ‘ontbijt probleem’.
Als Daphne ergens enthousiast over is, volg ik vaak, samen noemen we het schapen gedrag!
Ze stelde voor om het te proberen, bestelde twee zakken Fit Green Hero. De smaak Blueberry voor haar en voor mij Vanille. Na een weekje wachten was het op Curaçao, een vriendin was zo lief om het pakketje te ontvangen en door te zenden naar ons in Curaçao.
Welke voedingsmiddelen zitten er in?
Wat ons gelijk opviel was de vrolijke opvallende zak, de kleur oranje doet de ‘brand name’ eer aan!
Stevig van materiaal en een strak design. Ik hou ervan! Verpakking is makkelijk te openen en erg goed afsluitbaar door een soort klitterbandrand in de zak.
Fit Green Hero is een uitgebalanceerde plantaardige ‘alles in 1-shake’ met eiwitten, koolhydraten, vezels, vetten, vitaminen en mineralen. Er zijn natuurlijke aroma’s en zoetstoffen uit stevia toegevoegd. De verpakking bevat 34 schepjes. Per schepje van 25 gram krijg je 100kcal, 7.5 gram eiwit, 12 gram koolhydraten en 2.6 gram vet binnen.
Wat vind ik van de smaak?

Daphne heeft de blueberry en ik de vanille, we hebben nog niet gewisseld van zak dus ik kan alleen de vanille smaak beoordelen.
Ik besloot het direct voor een run van 5km te testen. Normaliter ontbijt ik niet voor een 5km rondje, maar ik ging direct door naar het werk, ideaal dus! Twee schepjes poeder (50 gram in totaal) met 135ml water.
Hup, water in mijn shake beker en twee schepjes Orangefit erin – nu shaken maar!
Ik heb een spiraal in mijn shake beker, dat zorgt dat de shake niet gaat klonteren of dat er stukjes achterblijven in de beker.
Na nog niet eens 30 seconden shaken was ik klaar voor de (smaak) test.
Oke, dit is even wennen.. de structuur is prima (lekkere volle shake), de smaak moet ik nog even zoeken!
Ik proef de vanille maar ook de kikkererwten. Daar komt bij dat ik de fout maakte om de poeder te mengen met water uit de kraan (lees lauw water).
Beginnersfoutje…Tijdens mijn hardloop rondje, viel de shake gelijk goed, geen zwaar gevoel en achteraf ook nog een ‘volle buik’! Dat is positief! Normaliter kom ik als een hongerige wolf terug van een rondje rennen!!
Dit was de eerste keer, je merkt dat naar mate de keren dat je het vaker gaat gebruiken, de smaak eigenlijk super goed is. Je proeft niet meer wat je de eerste keer vreemd vond (de kikkererwten). Nee, je proeft een volle, vullende shake! Ook bij mijn 15 km rondje, waarvoor ik 4 schepjes had genomen, had ik tijdens het hardlopen een heerlijk vol gevoel in mijn buik en achteraf was ik ook nog steeds voldaan. Dit was het gevoel waar ik lang naar op zoek ben geweest en met deze shake heb ik dan eindelijk een product dat me ‘s morgens een goede start geeft in een kort tijdsbestek!!

Mijn conclusie is dan ook…

Ik heb de shake drie keer gebruikt, bij een herstelloopje van 5km, een tempoloop 8km en een duurloop van 15km.
Voor mij genoeg om een conclusie te trekken, helemaal omdat ik zeer kritisch ben in voeding. Mijn mening over Orangefit Fit Green Hero is dan ook, dat dit echt een top product is voor het hardlopen in de vroege ochtend! (natuurlijk voor meer tijdstippen geschikt, maar ik was echt op zoek naar goede, snelle voeding in de ochtend)
Heerlijk om niet na te denken over wat ik moet eten, maar gewoon een shake maken, opdrinken en hup de deur uit!
Mijn slaapuren komen niet in het gedrang, omdat het vlug, makkelijk en lekker is Voor elke lange duurloop tot aan de Ronde van Aruba zal ik nu een shake nemen, hierbij zal ik 4 schepjes gebruiken met 265ml (koud) water. Dit geeft mij 403kcal, 29.2 eiwitten en 47.9 koolhydraten. Perfect om verzadigd te zijn en mijn lichaam te voorzien van alles wat ik tijdens die run nodig heb.(Onderweg zal ik natuurlijk ook aanvullen, daar waar ik veel vocht verlies, maar voor de start is het perfect!)

Ben je benieuwd naar Orangefit?
Check dan gauw hun site en bekijk hun producten.
Klik op deze link voor de juiste site, we hebben ook een kortingscode van 2,50 euro als je onderstaande kortingscode invult!! Altijd leuk korting toch!!
VREU6K <– Kortingscode Orangefit

Hoe ontbijt jij voor lange duurlopen? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en tips! Laat het ons weten!

Liefs,

de Dushi Runners


Spread the love
Share This