Spread the love

06 maart 2019, de inschrijving voor Washington ging deze middag om 13:00 uur open! We stressen toch wel een beetje, zelfs ik (Dagmar). Dat gebeurd niet zo heel erg snel. Ik ben meestal de koele kikker van ons twee, Daphne maakt zich vaak al snel druk, waar ik ons dan in evenwicht houdt. Vooraf aan de inschrijving was het al een heel gepuzzel om er achter te komen wanneer we konden inschrijven. We hadden zelfs al mensen aangeschreven die we zelf of via via kennen in Washington. Zodat ze ons een handje konden helpen, of zodat we tips kregen over de inschrijving. Geduld was het antwoord in de meeste gevallen en dat is juist ons ontwikkelpunt. Want geduld wat is dat? Dit zorgde ervoor dat we toch best onrustig waren, als we iets in ons hoofd hebben, willen we dit beide enorm graag en de teleurstelling kunnen we beide niet aan!

Hoe is het idee om de MCM Marathon in Washington te rennen ontstaan?

Na de New York Marathon zeiden we  s ‘avonds gelijk in de hotelkamer  “we gaan nog een marathon lopen”.  We waren zo fit gefinisht, tijdens onze race hebben we ook wat ‘beginnersfoutjes’ gemaakt. Zoals het verkeerd inschatten van de starttijd (startvak), waardoor we tussen mensen renden die als eindstreeftijd 6 uur hadden. Ik heb een gelletje genomen, die ik vooraf niet getest had, wat resulteerde in een dixi stop. Ach, al met al heeft het de pret niet gedrukt en zeg nou zelf 4uur 16 min voor je eerste marathon, waar je ook nog energie over had en maximaal genoten hebt. Wie kan dat nu zeggen!

Om verder te gaan over het gegeven, waarom we graag de MCM Marathon in Washington willen rennen, dit is ontstaan omdat we zelf mensen kennen hier in Curacao, die deze marathon in Washington hebben gerend. Hun verhalen waren zo enthousiast dat we zelf al snel hadden besloten, dat deze marathon voor ons zeker een uitdaging zou zijn! Het scheelt ook dat we in dezelfde tijdzone zitten, geen last van een jetlag, wat heel erg van belang kan zijn voor je race! Het is wel ruim 6 uur vliegen. Ook al is het geen Major, het lijkt ons ontzettend mooi om deze Marine Corps Marathon te lopen, die Majors komen nog wel! Het blijft een uitdaging een marathon en deze marathon heeft ook een heel indrukwekkend parcour, met diverse eerbetuigingen naar militairen. Amerika is rijk aan zijn eer betoon aan militairen. We denken daarom ook dat dit voor veel kippenvel momentjes zal zorgen gedurende deze race!

Inschrijven

Voor New York hadden we een ‘lopers pakket’ gekocht via Marathonworld.nl; ideaal!!! Geen stress, of we samen ingeloot zouden worden!
Dat is was nu anders…Op drie verschillende manieren kan je aan een startbewijs komen, 17.5 Mijl lopen tijdens een georganiseerde loop van MCM, start en finish je, dan heb je je startbewijs voor de MCM Marathon verdient! Super als je in de buurt woont, helaas was dat geen optie voor ons! Je kan je ook inschrijven via de Lotery. Een week lang heb je de tijd om je in te schrijven en na sluiting krijg je bericht of je bent ingeschreven of niet! Laatste optie was d.m.v. een voorinschrijving / rush registration, wij hadden geluk dat we daarop konden inschrijven, deze was een week vóór de Lotery geopend. Om 13:00 uur was de site open en startte de inschrijving, we zouden beide apart inschrijven wanneer we tijd hadden. Toen kwam er een klein stress momentje bij Daphne, want stel de een wordt wel ingeloot en de ander niet! Je weet nooit hoe snel het kan gaan. Snel kwam Daphne naar mij toe om samen in te schrijven, dat was spannend. Nog net niet met trillende handjes vulde we de gegevens in!
We geven een supertijd van 3:25 uur op (dan zitten we waarschijnlijk niet in een langzame wave, zoals in New York) ,we klikken op bevestigen! Pff.. het is natuurlijk warm in Curacao, maar nu druppelen er wat extra zweetdruppeltjes van ons hoofd op de laptop!
Ping, de bevestigingsmail van de inschrijving, tot onze verbazing staat er dat Daphne haar deelname is bevestigd!! Wow.. ging dat makkelijk, we zitten er gelijk al in, niks geen voorinschrijving en nog een week in spanning moeten wachten, maar we mogen de MCM lopen!!!! Nu moest ik me snel nog inschrijven, door de blijdschap en verbazing zouden we dat bijna vergeten. Na enkele minuten kreeg ook ik bevestiging van deelname!!! Onvoorstelbaar, we hadden er een hard hoofd in en hebben ons best druk gemaakt, maar dat was helemaal niet nodig!
Vliegtickets checken, kijken of we voor een mooie prijs naar Washington kunnen vliegen. Vanuit Curacao, vlieg je eerst naar Miami, dan heb je verschillende manieren om in Washington te komen. We kozen voor de snelste, scheelt 2 tientjes, maar wel 5 uur aan reistijd! Hoppa, die ook geboekt en nu is het alleen nog even kijken waar we verblijven, maar dat is het leuk, de voorpret waar je geen zenuwen van krijgt!!
Vanaf de zomer starten we ons schema voor Washington. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we doen, aangezien we nu ook al in een 18 weken schema voor een midzomer marathon…
We zijn benieuwd naar tips van mensen die ook 2x per jaar een marathon rennen, we zijn namelijk heel benieuwd op welke wijze men traint voor de 2e marathon in het jaar of dit op dezelfde wijze is of op een andere manier!!

Heb je zelf, of ken je iemand, die de MCM Marathon in Washington heeft gelopen? We zijn heel benieuwd naar de verhalen en praktische tips, laat een berichtje achter in de reacties, daar worden we blij van!!

Tot de volgende blog!!

Liefs,

Dushi Runners


Spread the love
Share This